Νέα-Δράσεις

 

48ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ ΟΤΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Πέλλας συμμετέχει με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του στο 48ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Το Συνέδριο της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θα πραγματοποιηθεί στις 3, 4, 5 και 6 Μαΐου 2022, στο ΝΕΟ ΜΑΡΜΑΡΑ Χαλκιδικής, με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

Το 48ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο «PORTO CARRAS» (Νέος Μαρμαράς Χαλκιδικής).


Τετάρτη 6 Απρίλη - Απεργία

Την Τετάρτη 6 Απρίλη 2022 συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική-Πανεργατική Απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ. Αγωνιζόμαστε για να βάλουμε τέλος στις αντικοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ, που επιφυλάσσουν συνθήκες εργασιακής ζούγκλας και οικονομικής εξαθλίωσης για τους πολλούς, προκειμένου να εξασφαλιστούν τεράστια κέρδη για μια μικρή επιχειρηματική ελίτ, κυβερνητικά golden boys και “ημέτερους”.

Μαζί με εργαζόμενους/ες, άνεργους/ες, συνταξιούχους, μικρομεσαίους, νέους και νέες δίνουμε τη δική μας απάντηση στην κυβέρνηση, που ακόμα και μέσα στη συγκυρία της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης, όχι μόνο δεν λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα κοινωνικής στήριξης, αλλά δε διστάζει να συνεχίζει τις πολιτικές διάλυσης εργασιακών δικαιωμάτων και κοινωνικού κράτους, οδηγώντας ξανά σε φτωχοποίηση την ελληνική κοινωνία.

Αγωνιζόμαστε για :

• Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών και αντι-ασφαλιστικών νόμων της κυβέρνησης.

• Προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων με αναβάθμιση του θεσμικού πλαισίου και αυστηρή εφαρμογή του.

• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν.

• Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού.

• Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

• Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17.

• Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.

• Επαναφορά 13ου– 14ου μισθού.

• Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

• Όχι στο ξεπούλημα των υπηρεσιών των ΟΤΑ σε ιδιωτικά συμφέροντα.

• Πραγματικά μέτρα στήριξης της κοινωνίας απέναντι στις αυξήσεις τιμών στην ενέργεια και σε βασικά αγαθά. Καταπολέμηση της αισχροκέρδειας των εταιριών ενέργειας και όπου αλλού εμφανίζεται. Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού που θα στηρίζει την κοινωνία και την οικονομία.

• Στήριξη του κοινωνικού κράτους. Ισχυρό δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας για όλους και όλες.

• Κατάργηση όλων των νομοθετημάτων της κυβέρνησης που περιορίζουν ασφυκτικά τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, καταργούν το δικαίωμα στην απεργία και ποινικοποιούν τις εργατικές κινητοποιήσεις.

• Αλληλεγγύη στον Ουκρανικό λαό. Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Καλούμε όλους να συμμετάσχουμε ενωτικά και μαζικά στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 στην Πλατεία Κλαυθμώνος και ώρα 11:00 π.μ.

Η Εφημερίδα μας

Νέα από τις δράσεις του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Πέλλας

Έκδοση Μάρτιος 2022

Γιορτινές Ευχές & Δώρα στις Κοινωνικές Δομές

Δεκέμβριος 2021 


«Όλα Ρόδινα» … να πηγαίνουν, εύχεται ο Σύλλογος Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Ν.Πέλλας, σε όλο τον κόσμο για τις γιορτινές ημέρες και το νέο έτος.

Σε μια συμβολική κίνηση μέλη του ΔΣ του Συλλόγου επισκέφθηκαν τις κοινωνικές δομές «Βοήθεια στο Σπίτι», τους εργαζόμενους χαρίζοντάς τους την εικαστική δημιουργία «Όλα Ρόδινα» από το «Περίτεχνο» Παραγωγικό Εργαστήρι ΑμΕΑ Έδεσσας-Ν.Πέλλας. Τις ημέρες αυτές οι εργαζόμενοι των κοινωνικών δομών παρέχουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες σημαντικές ανθρώπινες στιγμές μιας και πολλοί συνάνθρωποι μας ζουν μόνοι στο σπίτι έχοντας πολλές φορές μοναδική συντροφιά την επίσκεψη των εργαζομένων που βρίσκονται εκεί για να προσφέρουν και να βοηθήσουν.

Όπως δήλωσαν τα μέλη του ΔΣ είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που τις γιορτινές ημέρες υπερβάλλουν εαυτόν για να προσφέρουν, σε συνεργασία με το πολιτικό προσωπικό. Με την ευκαιρία αυτή τα μέλη του ΔΣ επισκέφθηκαν τους Δήμους και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, τους προέδρους και τους Δημάρχους στην Έδεσσα, την Σκύδρα, την Βεγορίτιδα και την Αριδαία τονίζοντας την μεγάλη ανάγκη αναγνώρισης του έργου που συντελείται και έχει καταξιωθεί στην συνείδηση της κοινωνίας.  

Σημειώνεται ότι ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Πέλλας δραστηριοποιείται σε μια σειρά εκπαιδευτικών και κοινωνικών δράσεων με στόχο την αναβάθμιση των δημόσιων και κοινωφελών υπηρεσιών στους πολίτες και ταυτόχρονα στην ενίσχυση της προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων στο τέλος μιας από τις χειρότερες δεκαετίες που πέρασαν όλοι οι εργαζόμενοι. Όλοι ευχήθηκαν χρόνια πολλά, με υγεία, ασφάλεια και εργασιακή και κοινωνική ειρήνη.  

Το ΔΣ


Εθελοντική -Αιμοδοσία

Μάιος 2021

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Έδεσσας για άλλη μια φορά φέτος διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία, για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος και συγκεκριμένα στον χώρου του Παλαιού Νοσοκομείου στο χώρο του Περίτεχνου Παραγωγικού Εργαστηρίου ΑμΕΑ Έδεσσας, οδός Φιλίππου.

Υπεύθυνος της αιμοδοσίας είναι ο συνάδελφος Ιγνάτης Καραπαναγιώτης και η συνάδελφος Μαρία Παλάνη (τηλ. 23810 21644).

Προτρέπουμε όσα μέλη μας  αλλά και όσους συναδέλφους έχουν τη δυνατότητα, να συμμετέχουν διαθέτοντας 5’ από το χρόνο τους, χαρίζοντας όμως ζωή σε όσους το έχουν πραγματική ανάγκη.

Υπενθυμίζουμε ότι κάθε αιμοδότης δικαιούται μια ημέρα άδεια και μέχρι δύο ετησίως. Η άδεια λαμβάνεται την ημέρα της αιμοδοσίας ή μέχρι ένα μήνα από την ημερομηνία της αιμοδοσίας και δεν μεταφέρεται στο επόμενο έτος.

 Η στήριξη του επιτυχημένου θεσμού μας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας αποτελεί στοιχείο συναδελφικότητας, αλληλεγγύης και συλλογικού ενδιαφέροντος στην κοινωνία.

Προσερχόμαστε μαζικά στην προγραμματισμένη αιμοδοσία! Δεν αδιαφορούμε!

Παρακαλούνται οι διευθυντές των υπηρεσιών να διευκολύνουν τη συμμετοχή των συναδέλφων, την ημέρα διεξαγωγής της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Την προσπάθειά μας μπορούν να ενισχύσουν και τα μέλη μας σε όλη τη χώρα προσερχόμενοι στα κέντρα αιμοληψίας των Δημόσιων Νοσοκομείων, δηλώνοντας απαραίτητα πως η συμμετοχή τους αφορά την Τράπεζα Αίματος του Συλλόγου Εργαζομένων ενημερώνοντας απαραίτητα τον υπεύθυνο συνάδελφο αιμοδοσίας του Συλλόγου μας.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

ΠΡΙΝ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣΕΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

Να έχει κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ.

Να έχει φάει ένα ελαφρύ πρωινό (πρωινή αιμοδοσία) ή ένα ελαφρύ γεύμα 3 ώρες πριν την    αιμοδοσία (μεσημεριανή αιμοδοσία).

Να πίνει πολλά υγρά (όχι αλκοολούχα) πριν και μετά την αιμοδότησή του.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ:

Να μην καπνίσει κι οδηγήσει για μία ώρα.

Να μην σηκώσει βαριά αντικείμενα το πρώτο 24ωρο.

Να κρατήσει τον επίδεσμο στο χέρι του, στεγνό και καθαρό για λίγη ώρα.

Να ξαπλώσει ανάσκελα και να σηκώσει τα πόδια ψηλά, εάν αισθανθεί αδυναμία ή ζάλη.

Να μην καταναλώσει αλκοόλ την ίδια μέρα.

Η εθελοντική  αιμοδοσία είναι στάση ζωής!

Είναι η μεγαλύτερη προσφορά από τον άνθρωπο, στον άνθρωπο!

Δώσε αίμα, σώσε μια ζωή!  

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Αντώνης Καρτσαμάρης 

Πρόεδρος

Μαρία Παλάνη

ΓραμματέαςΣυνεργασίες

ΠΟΕ-ΟΤΑ